'Atalanta wil zich graag spiegelen aan Ajax, er zit een aparte geest in dat team'

'Atalanta wil zich graag spiegelen aan Ajax, er zit een aparte geest in dat team'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 14:18di 27-10-2020 om 14:18

Atalanta Bergamo heeft veel respect voor Ajax, dat zijn borst kan natmaken voor het Champions League-duel van dinsdagavond. Dat voorspelt David Endt, voormalig teammanager van de Amsterdammers en liefhebber van het Italiaanse voetbal.

"In heel Italië bestaat een groot respect voor Ajax. Ik denk dat ze in Bergamo erg trots zijn dat Ajax op bezoek komt", zegt Endt in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Daar staat ook tegenover dat ze extra gemotiveerd zijn vanwege de status van Ajax. Ik denk dat Ajax daar een moeilijke avond tegemoet gaat tegen een ploeg die uitstekend in elkaar zit."

"Atalanta is een geweldige goede machine, met dank aan de trainer Gasperini", vervolgt Endt. "Die heeft echt kunnen bouwen aan een idee. En ook daarin willen mensen in Bergamo zich graag een beetje spiegelen aan Ajax. Omdat ze net als Ajax met relatief beperkte middelen toch iets voor elkaar krijgen, met een bepaalde identiteit van spelen."

"Er zit een aparte geest in dat team. Er is een onvoorwaardelijke overgave om taken uit te voeren en elk duel op het scherpst van de sneden uit te vechten", aldus Endt. "Voor Ajax valt de winst te boeken in het eigen initiatief. De verdediging van Atalanta is wat minder sterk. Ze hebben veel uitslagen met veel doelpunten tegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws