Daar heb ik het uitgebreid over gehad met De Roon: natuurlijk hoopte hij op Ajax

"Daar heb ik het uitgebreid over gehad met De Roon: natuurlijk hoopte hij op Ajax"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 15:15di 27-10-2020 om 15:15

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 16:18di 27-10-2020 om 16:18

Ajax bindt dinsdagavond de strijd aan met één van de meest Nederlands getinte Champions League-clubs. Marten de Roon, Hans Hateboer en halve Nederlander Robin Gosens lopen al een paar jaar mee met Atalanta Bergamo, terwijl Sam Lammers sinds dit seizoen het blauw-zwart draagt: zij hebben reikhalzend uitgekeken naar de clash met Ajax, verzekert Italië-kenner Emile Schelvis.

La Dea treffen voor het eerst in de clubgeschiedenis een Nederlandse tegenstander in Europees verband. "Het heeft natuurlijk enorme impact op ze gehad toen de loting bekend werd. Nou, geweldig: Ajax, toch een Nederlandse club. Dat stimuleert natuurlijk enorm", aldus Ziggo Sport-commentator Schelvis in gesprek met VoetbalPrimeur. "Of ze dat zo ook aan mij hebben laten weten? Natuurlijk!"

De Roon is inmiddels afgehaakt met een blessure en zal daar vermoedelijk stevig van balen. "Daar heb ik het uitgebreid over gehad met De Roon: natuurlijk hoopte hij op Ajax", vervolgt Schelvis. "Omdat hij het hartstikke leuk vindt om tegen een Nederlandse club te spelen. En om te kijken of hij ze kan verslaan. Om te kijken of dat niveau ook toereikend is om van Ajax – de verrassing van het seizoen hiervoor – te winnen."

Atalanta en Ajax trappen dinsdagavond om 21.00 uur af. Ajax beleefde een valse start van zijn Champions League-campagne en verloor thuis met 0-1 van Liverpool: Atalanta won zijn eerste poulewedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland met 0-4.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Atalanta Bergamo - Ajax?

Winst Atalanta
20%
Gelijkspel
16%
Winst Ajax
64%
(8028 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws