'Mogelijk straf voor Koeman: VAR-uitspraak doorgestuurd naar commissie'

'Mogelijk straf voor Koeman: VAR-uitspraak doorgestuurd naar commissie'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 17:12di 27-10-2020 om 17:12

Ronald Koeman wacht mogelijk een boete of een schorsing naar aanleiding van zijn kritiek op de arbitrage na het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid. De uitspraken van de coach zijn doorgestuurd naar de competitiecommissie.

Dat meldt COPE. Koeman beklaagde zich na de Clásico (3-1 voor Real Madrid) openlijk over over de VAR. "Ik begrijp het niet, volgens mij zetten ze hem alleen in als het tegen onze club is", aldus de Barcelona-coach over het voorval waarbij vasthouden van Clément Lenglet werd bestraft met een strafschop.

De integriteitscommissie van de Spaanse bond heeft de uitspraken nu doorgestuurd naar de competitiecommissie, die mogelijk overgaat tot een straf voor Koeman. Ook bestuurslid Xavier Vilajoana wacht mogelijk een boete of schorsing. Hij tweette na de wedstrijd dat de VAR-beslissing 'een f*cking schandaal' was en dat de arbitrage 'de kolere' kon krijgen.

Dinsdag laaide de discussie over het VAR-optreden weer op door een uitgelekt audiofragment, waarin één van de asssitenten zou stellen dat Sergio Ramos vóór Lenglet een overtreding maakte. Dit werd genegeerd door de VAR.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws