Catalonië witheet na uitgelekt audiofragment, 'arbiter heeft banden met Real'

Catalonië witheet na uitgelekt audiofragment, 'arbiter heeft banden met Real'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 12:20di 27-10-2020 om 12:20

De Spaanse topper tussen FC Barcelona en Real Madrid krijgt mogelijk nog een staartje. Een uitgelekte conversatie tussen scheidsrechter Juan Martínez Munuera en één van zijn assistenten over de aan Real toegekende strafschop zorgt voor nog meer olie op het vuur.

Barça-trainer Ronald Koeman beklaagde zich na afloop al over het moment en een audiofragment dat in handen is van Deportes Cuatro geeft hem mogelijk gelijk. De Koninklijke kreeg na ruim een uur spelen bij een 1-1 tussenstand een penalty, omdat Sergio Ramos werd vastgehouden door Clément Lenglet. Munuera liet aanvankelijk doorspelen, maar de VAR riep hem naar de kant.

De assistent-scheidsrechter wees er ondertussen echter nadrukkelijk op dat niet Lenglet, maar de captain van de Madrilenen de eerste overtreding maakte. "Ramos agarra primero la camiseta!", oftewel 'Ramos pakte als eerst het shirt vast!' Desondanks besloot de leidsman een strafschop toe te kennen aan Real, die door Ramos werd benut. Onder meer Diario Sport rept van 'een schandaal'.

Barça kwam dinsdag naar aanleiding van de strafschop al met een verklaring, waarin het serieuze kritiek uit op het gebruik van de videoscheidsrechter. De Catalanen overwegen de opnames uit de video op te vragen bij de Spaanse voetbalbond.

In Spaanse media kreeg Manuera maandag al felle kritiek, onder meer vanwege zijn vermeende banden met Real Madrid. Sport dook in het verleden van de arbiter en concludeerde dat hij zijn hele leven al affectie heeft voor de Koninklijke. Het voedt de vermoedens van Barcelona dat scheidsrechtersbaas Carlos Velasco Carballo bezig is met een campagne tegen de club, aldus Spaanse media.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws