'Groot nieuws uit Spanje: Barcelona zet Frenkie de Jong in de verkoop'

'Groot nieuws uit Spanje: Barcelona zet Frenkie de Jong in de verkoop'

26 april - 08:25 Laatste update: 08:40
85

FC Barcelona is volgens de Madrileense krant AS opnieuw voornemens om Frenkie de Jong te verkopen. Dat wilde de topclub twee jaar terug ook al, maar toen zette de middenvelder zijn hakken in het zand. Mogelijk krijgt Barça dit keer wél medewerking van De Jong.

Er zouden meerderen redenen ten grondslag liggen aan het feit dat Barcelona heeft besloten om De Jong opnieuw in de etalage te zetten. Ten eerste vertegenwoordigt de Oranje-international, die tijdens de Clásico van vorige week een nieuwe enkelblessure opliep, een behoorlijke transferwaarde. Barcelona kan dat geld goed gebruiken, want de club kampt nog altijd met financiële problemen. 

Daarnaast schijnt de huidige nummer twee van Spanje ook niet helemaal tevreden te zijn over zijn sportieve prestaties. De Jong is na een kleine vijf jaar tijd in Barcelona 'niet de geestelijk leider' die voormalig clubpresident Josep Maria Bartomeu verwachtte dat hij zou worden toen hij De Jong in 2019 naar de club haalde. 

Daarnaast stelt AS dat De Jong als speler niet is opgestaan toen Sergio Busquets vertrok. Ook is zijn blessureleed een terugkerend thema. Dat alles zou een mogelijk vertrek van de oud-speler van Ajax kunnen bespoedigen. Zelf zou hij er inmiddels meer voor openstaan, zo is de verwachting.