Tijdperk-Bartomeu is ten einde: Barça-bestuur kondigt vertrek uit Camp Nou aan

Tijdperk-Bartomeu is ten einde: Barça-bestuur kondigt vertrek uit Camp Nou aan

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:09di 27-10-2020 om 21:09

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:21di 27-10-2020 om 21:21

Josep Maria Bartomeu houdt het na in totaal zes jaar voor gezien bij FC Barcelona. De voorzitter heeft dinsdagavond zijn vertrek aangekondigd tijdens een persconferentie: ook zijn collega-bestuursleden zwaaien af.

Het nieuws sijpelde eerder op de avond al door, maar is nu officieel bevestigd door Bartomeu. De scheidend voorzitter – die in 2014 Sandro Rosell opvolgde en één jaar later de presidentsverkiezingen won – spreekt van een weloverwogen beslissing, in goed overleg met zijn collega-bestuurders. De leden van de club hadden een motie van wantrouwen ingediend tegen Bartomeu, die de eer echter aan zichzelf heeft gehouden.

Bartomeu haalde tijdens zijn afscheidsrede ook uit naar de Catalaanse overheid: deze zag geen reden om de stemming in Camp Nou uit te stellen, ondanks de gezondheidsrisico's die de samenkomst met zich mee zou brengen. "In deze tijden kunnen we eigenlijk niet stemmen over een motie van wantrouwen. Onverantwoord, dat is het enige woord dat ik hiervoor kan gebruiken. In tijden waarin ziekenhuizen uitpuilen en een nieuwe lockdown dreigt..."

Wie de nieuwe leiders in Camp Nou worden, zal nog moeten blijken. In 2021 zouden er eigenlijk nieuwe presidentsverkiezingen zijn: mogelijk worden deze vervroegd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws