Sensationeel nieuws: FC Barcelona accepteert aanbieding voor Super League

Sensationeel nieuws: FC Barcelona accepteert aanbieding voor Super League

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 22:03di 27-10-2020 om 22:03

Groot nieuws uit Spanje: FC Barcelona heeft een aanbieding geaccepteerd om in de Super League te spelen. De aftredende president Josep Maria Bartomeu heeft dat tijdens zijn afscheid bekendgemaakt.

Bartomeu maakte dinsdagavond zijn vertrek als president van Barcelona bekend en bracht tijdens zijn speech groot nieuws. "Ik kan spectaculair nieuws bekendmaken. We hebben maandag een aanbieding geaccepteerd om in de toekomstige Europese Super League te spelen", zegt Bartomeu. "Daarmee garanderen we de financiële stabiliteit van de club. En we hebben ook het toekomstige format voor het WK voor clubs geaccepteerd."

Het is al langer bekend dat de Europese topclubs denken aan een zogenaamde Super League, een competitie met buitenlandse topclubs waarin enkel topduels worden afgewerkt.

Rond de Super League leeft echter een hoop controverse. Er worden dan wel meer topduels afgewerkt, maar er zijn ook geluiden dat het voetbal z'n charme verliest. Veel van de Europese topclubs staan achter een Super League, die ergens in de komende jaren van start zou moeten gaan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws