Steijn woest op 'kleuters' van NAC: 'Wat daar gebeurde heb ik nog nooit gezien'

Steijn woest op 'kleuters' van NAC: 'Wat daar gebeurde heb ik nog nooit gezien'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 11:52wo 28-10-2020 om 11:52

Het NAC van Maurice Steijn verloor maandagavond een bekerwedstrijd met 6-0 van Go Ahead Eagles. De trainer van de club uit Breda was heel erg ontevreden over zijn ploeg, die vanwege een corona-uitbraak ernstig gereduceerd was.

NAC miste negen spelers en daardoor maakten vijf spelers van het Onder 21-team hun debuut in het eerste elftal. Darwin Heuvelman, één van die jongelingen, was een lichtpuntje voor Steijn. "Hij is de jongste van het stel en zet de mensen wel neer", zegt de coach tegen BN DeStem. "Dat heb ik in de rust gezegd. Een debutant van onder 21. Dat moet de rest te denken geven."

Binnen twaalf minuten incasseerde NAC vijf tegentreffers en dat is tegen het zere been van de trainer van de Parel van het Zuiden. "Wat tussen de zevende en negentiende minuut gebeurde, heb ik nooit eerder meegemaakt", briest Steijn. "We verdedigden als kleuters. Verliezen kan altijd en een goal tegen krijgen ook. Maar niet vijf in twaalf minuten. Dat is belachelijk."

Steijn wilde koste wat het kost voorkomen dat zijn team in navolging van VVV ook met een monsternederlaag de boot in ging. "Met alle respect, dit is Go Ahead en geen Ajax. Dan moet je bij jezelf te rade gaan. Dit is voor een aantal spelers een pijnlijke conclusie. Daarom moest ik ingrijpen en schakelden we over op vijf verdedigers. Anders staat het voor rust al 10-0."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws