De Wit heeft oplossing voor matige AZ-reeks: 'Dat moeten we niet meer doen'

De Wit heeft oplossing voor matige AZ-reeks: 'Dat moeten we niet meer doen'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 19:58wo 28-10-2020 om 19:58

Dani de Wit heeft zijn licht laten schijnen over de wijze waarop AZ wedstrijden in de Eredivisie uit handen geeft. De middenvelder van de Alkmaarders was al vier keer onderdeel van het team dat een voorsprong verspeelde en toch nog gelijkspeelde.

Volgens de aanvallende middenvelder uit Hoorn is het lastig om redenen te vinden voor het puntenverlies. "Eerst laten we goed voetbal zien, maar daarna vergeten we juist te voetballen en lopen we op een pijnlijke manier tegen tegengoals aan", probeert De Wit op de persconferentie voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen HNK Rijeka de slechte reeks te analyseren.

De Wit weet in ieder geval wel al wat er beter moet, tekent Voetbal International op uit zijn mond. "We moeten niet meer lange ballen naar voren gaan schieten, zodra we een beetje onder druk komen te staan", zegt hij. "Het begint gewoon met blijven voetballen en keihard werken. Verder analyseren we natuurlijk als team wat er fout gaat, maar het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws