Slot wijst op verschil met Sociedad: 'Verbaasd hoe goed AZ kan voetballen'

Slot wijst op verschil met Sociedad: 'Verbaasd hoe goed AZ kan voetballen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 00:25vr 30-10-2020 om 00:25

AZ-trainer Arne Slot is zeer tevreden na de riante 4-1 zege op HNK Rijeka in de groepsfase van de Europa League. Toch hield hij na de Kroatische treffer even zijn hart vast.

De Alkmaarders gaven in de Eredivisie namelijk telkens een riante voorsprong weg. "Als je het mij heel eerlijk vraagt, dacht ik bij de 4-1 toch een paar seconden: het zal toch niet?", zegt Slot tegen FOX Sports. "De aanval daarna was ook een dreigende, maar die verdedigden we goed. Het heeft toch te maken met de afgelopen weken. Uiteindelijk was dit een eenvoudige overwinning, maar dat had het in de competitie ook telkens moeten zijn. Toen maakten we het onszelf toch steeds moeilijk."

Slot was vooraf op zijn hoede voor NK Rijeka. "Rijeka is een ploeg die maar heel weinig tegengoals krijgt. Zelfs Real Sociedad had 93 minuten nodig om er eentje te maken tegen ze. Het is een stugge tegenstander. Ik moet wel zeggen dat de jongens me weer verbaasd hebben over hoe goed ze kunnen voetballen. Ik heb Sociedad tegen Rijeka gezien, die kwamen er bijna niet doorheen terwijl ze flink wat aardige spelers hebben. Als je dan ziet hoeveel mooi uitgespeelde kansen wij kregen… Dat zegt veel. Ik vind het heel knap. Voetballend, maar ook mentaal."

De coach is vooral lovend over Albert Gudmundsson, die door de afwezigheid van Myron Boadu en Ferdy Druijf in de spits stond. "Ik werk nu drie jaar met Albert samen. Ik heb al zo vaak gezien hoe goed hij kan voetballen, maar ik heb ook vaak gezien dat hij verzuimt om het laatste zetje te geven. Soms moet hij gewoon afdrukken, met iets meer overtuiging. Hij is een flegmatieke speler, daar kan ik echt wel doorheen kijken. Maar soms bracht hij iets te weinig. Zondag vond ik hem al goed en vandaag was hij weer uitstekend."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws