AZ op rapport: regisseur Midtsjö blinkt uit, nieuwe AZ-parel dient zich aan

AZ op rapport: regisseur Midtsjö blinkt uit, nieuwe AZ-parel dient zich aan

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 22:56do 29-10-2020 om 22:56

Een heerlijke avond Europa League-voetbal voor AZ, dat in het eigen AFAS Stadion totaal geen moeite had met het Kroatische HNK Rijeka. De Alkmaarders schoten er vier in en vooral het middenveld maakte een zeer sterke indruk. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot – 6,5: kreeg maar weinig te doen, maar stond er toen het écht nodig was. Hield met een katachtige reflex een inzet van Rijeka-speler Franko Andrijasevic van de 1-1. Bij de 1-4 was hij kansloos.

Jonas Svensson – 6: bracht aanvallend wat minder dan we van hem gewend zijn, maar stond verdedigend zijn mannetje.

Pantelis Hatzidiakos – 7: stond aan de basis van de 1-0 van AZ: de Griekse verdediger stuurde met een geweldige lange pass over de Rijeka-defensie De Wit weg, die een penalty versierde. Was ook verdedigend nauwelijks op een fout te betrappen.

Bruno Martins Indi – 6,5: Martins Indi brengt het stukje rust dat AZ voor zijn komst een tijdje miste. De voormalig Oranje-international zette de verdediging uitstekend neer en was coachend zeer belangrijk voor zijn medespelers.

Owen Wijndal – 6,5: stoomde zoals we van hem gewend zijn regelmatig op langs de linkerkant van het veld en liet zijn directe tegenstander achter hem aanlopen, in plaats van andersom.

Fredrik Midtsjö – 8,5: stond met een perfecte steekpass, waarmee hij de hele Rijeka-defensie wist open te splijten, aan de basis van de 2-0 van Gudmundsson en niet veel later verzorgde hij ook de assist bij de goal van Karlsson. Strooide met passes, zowel lang als kort: bijna alles kwam aan.

Teun Koopmeiners – 8: speelde alsof hij al jarenlang de leider van dit AZ-team is. Bleef ijzig kalm toen hij al snel aan mocht leggen voor een penalty en ging de strijd aan op het middenveld. Stond aan de basis van de 4-0 van Gudmundsson met een perfecte voorzet vanaf links.

Dani de Wit – 7,5: was met zijn diepgang weer van grote waarde voor AZ. Verdiende al snel een strafschop en bezorgde de verdedigers van Rijeka een beroerde avond. Was ook in de slotfase niet moe te krijgen en bleef maar lopen.

Calvin Stengs – 6: kreeg opvallend veel ruimte op de helft van Rijeka, maar deed daar naar Stengs-begrippen nog wat te weinig mee. Mocht blij zijn dat hij de wedstrijd uit kon spelen na een harde charge van Sandro Kulenovic.

Albert Gudmundsson – 7: startte wat slordig, maar herpakte zich al snel op geweldige wijze. Had met zijn twee treffers een groot aandeel in de AZ-overwinning, al moet gezegd worden dat Midtsjö en Koopmeiners het hem ook wel heel makkelijk maakten met prachtig voorbereidend werk.

Jesper Karlsson – 7: kwam deze zomer als vervanger van de naar Sevilla vertrokken Oussama Idrissi naar AZ en heeft zich razendsnel in de basis geknokt. Tegen Rijeka was te zien waarom: er ging constant dreiging uit van de Zweed, die zijn uitstekende optreden beloonde met een treffer.

Invallers

Ramon Leeuwin – 5: kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Hatzidiakos, maar leek er met zijn gedachten niet helemaal bij. Stond te slapen bij de 4-1 van Rijeka en liet zijn directe tegenstander Kulenovic uit zijn rug weglopen. De rondde overigens keurig af.

Hakon Evjen – 6: verving Karlsson, was bedrijvig, maar hoefde het verschil bij een 4-1 tussenstand natuurlijk niet meer te maken. Aan inzet in ieder geval geen gebrek.

Zakaria Aboukhlal – 5,5: hetzelfde geldt eigenlijk voor Aboukhlal. Hij kwam tegelijkertijd met Evjen binnen de lijnen en maakte de nodige meters, maar aanvallend hoefde het niet zo nodig meer.

Maxim Gullit –: kwam na 90 minuten spelen binnen de lijnen voor Bruno Martins Indi en speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Yusuf Barasi –: kwam na 90 minuten spelen binnen de lijnen voor Bruno Martins Indi en speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws