AZ sprankelt én is effectief: zes punten uit twee Europa League-wedstrijden

AZ sprankelt én is effectief: zes punten uit twee Europa League-wedstrijden

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 22:52do 29-10-2020 om 22:52

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 23:25do 29-10-2020 om 23:25

AZ wacht nog op zijn eerste competitiezege van het seizoen, maar is in Europees verband niet te stuiten. De ploeg van Arne Slot liet tegen het Kroatische HNK Rijeka bij vlagen swingend voetbal zien én sprong uiterst effectief om met zijn kansen: AZ heeft de stunt tegen Napoli een gepast vervolg gegeven en staat na twee Europa League-duels op zes punten.

De ban werd al vroeg gebroken in het AFAS Stadion: Dani de Wit werd de diepte in gestuurd, ging na zéér licht contact met Darko Velkovski onderuit en kreeg een penalty mee. Specialist Teun Koopmeiners hield zijn zenuwen in bedwang: 1-0. Na twintig minuten werd de marge verdubbeld door Albert Gudmundsson. De IJslander nam een splijtende pass van Fredrik Midtsjö in ontvangst en verschalkte doelman Ivan Nevistic: 2-0.

De gasten uit Kroatië konden er niet veel tegenoverstellen en moesten vroeg in de tweede helft ook nog de 3-0 van Jesper Karlsson incasseren: de Zweed werd aan het werk gezet door Midtsjö, vond na een schijnbeweging de ruimte en passeerde Nevistic in de verre hoek. Nog voordat Rijeka aan een comeback kon denken, lag de vierde van de avond erin: Gudmundsson maakte zijn tweede van de avond, na een vlotte aanval over links en een perfecte voorzet van Koopmeiners.

Het beslissende gat was geslagen en beide teams voerden een groot aantal wissels door. AZ liet de teugels vieren en moest toestaan dat Sandro Kulenovic de eer redde voor Rijeka: 4-1. Gudmundsson maakte jacht op zijn derde van de avond, maar miste nog een paar opgelegde kansen. Omdat ook Kulenovic nog een dot van een kans miste, bleef het bij een klinkende 4-1 zege voor AZ.

De Noord-Hollanders gaan met zes uit twee aan de leiding in Europa League-poule F. Nu wacht een tweeluik met Real Sociedad, de voorlopige koploper van de Primera División.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws