'Sterke twijfels en verbazing' na penaltydrama Feyenoord: 'Vraagtekens bevestigen'

'Sterke twijfels en verbazing' na penaltydrama Feyenoord: 'Vraagtekens bevestigen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:29vr 30-10-2020 om 11:29

Feyenoord heeft donderdagavond tegen Wolfsberger AC (1-4) geen geluk gehad met de arbitrage, erkent Mario van der Ende. De voormalige topscheidsrechter zag dat de Serviër Srdjan Jovanovic drie dubieuze penalty's gaf aan de Oostenrijkers.

Niet álles was slecht, benadrukt Van der Ende. "De eerste penalty had ik niks op tegen, over de tweede penalty heb ik sterke twijfels en over de derde penalty ben ik verbaasd dat die werd gegeven", oordeelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Dat Feyenoord - Wolfsburger in een lege Kuip werd gespeeld, was volgens Van der Ende extra vervelend voor de Rotterdammers. "Daar ben ik van overtuigd, omdat er altijd veel spanning in de Kuip zit. Toen ik nog floot en het tunneltje open ging, dan hing er al een sfeer waarbij je in alertheid werd gebracht."

"In dit geval is het voor scheidsrechters op dit niveau een stuk makkelijker om zonder publiek wedstrijden te fluiten", legt Van den Ende uit. "Maar de vraagtekens die gisteren hierover zijn opgeworpen, kan ik alleen maar bevestigen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws