'Als voetballiefhebber heb je het na vier keer wel gehad met PSG tegen Man City'

'Als voetballiefhebber heb je het na vier keer wel gehad met PSG tegen Man City'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 10:19za 31-10-2020 om 10:19

Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, ziet niets in een Europese Super League. Barcelona gaf onlangs aan graag toe te willen treden tot een dergelijke competitie, maar vooralsnog zien nationale bonden dat niet zitten.

Spee, die zich kandidaat heeft gesteld om Michael van Praag op te volgen bij het UEFA Executive Committee, zegt dat de grote clubs die de Super League aandragen een vergissing maken. "Ze gaan voorbij aan een essentieel fundament onder het voetbal: lokale en nationale binding", zegt de bondsvoorzitter in een groot interview in het Algemeen Dagblad.

Fans moet volgens Spee ook niet willen dat er een Super League komt. "Als voetballiefhebber heb je het na vier keer wel gehad met Paris Saint-Germain tegen Manchester City. Rivaliteit is leuk, maar dat zit veel meer bij Liverpool – Everton dan bij PSG tegen Man City. Dat gaat echt niet zomaar veranderen."

Toch geeft de bondsvoorzitter ook toe dat de clubs veel macht hebben. "Als zij de brug overgaan, dan moeten we daarmee dealen. Helder. Maar zolang dat nog niet is gebeurd, zullen wij er alles aan doen om ze te beïnvloeden. Ook omdat wij ervan overtuigd zijn dat het simpelweg niet de juiste stap is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws