'Gudde is kritiek op KNVB zat en drukt clubs op het hart om solidair te zijn'

'Gudde is kritiek op KNVB zat en drukt clubs op het hart om solidair te zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 13:50za 31-10-2020 om 13:50

Eric Gudde, directeur van de KNVB, heeft in een ingelaste videocall de betaald voetbalclubs op het hart gedrukt om de rijen gesloten te houden. De voetbalbond wil het seizoen per se afmaken en heeft daarvoor de hulp van de clubs nodig.

De strenge Gudde wilde duidelijk maken dat clubs 'loyaal, stoïcijns en vooral solidair' moeten zijn. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In het openbaar verwijten maken, zoals bijvoorbeeld De Graafschap-trainer Mike Snoei die het niet eens was met het uitstellen van de wedstrijd tegen NAC, is uit den boze.

Daarnaast wil de directeur van de KNVB ook dat niet alles steeds ter discussie moet worden gesteld. Er wordt vaak naar de bond of andere clubs gewezen, maar dat is volgens Gudde schadelijk voor het imago van het voetbal. De clubs moeten er samen voor zorgen dat de toekomst van het profvoetbal in Nederland wordt gewaarborgd.

De KNVB zet volgens het AD alles op alles om de uitzonderingspositie die het voetbal bij het kabinet heeft te behouden en de beeldvorming die wordt gecreëerd kan daarin belangrijk zijn. Daarom vroeg Gudde nadrukkelijk om steun om op die manier de competitie door te kunnen zetten. Stoppen is vanwege financiële gevolgen namelijk geen optie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws