Ajax-debutant Brobbey 'moet behaagd worden': 'Contract loopt af, is ook politiek'

Ajax-debutant Brobbey 'moet behaagd worden': 'Contract loopt af, is ook politiek'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 22:26za 31-10-2020 om 22:26

Brian Brobbey (18) werd midweeks voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 gehaald, mocht zaterdag tegen Fortuna Sittard debuteren én scoorde meteen. Volgens Hugo Borst zit er een gedachte achter deze opvallende ontwikkeling van de fysiek sterke spits.

Borst onthulde deze week in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat de contractbesprekingen tussen Brobbey – aan het einde van het seizoen transfervrij – en Ajax niet bepaald soepel verlopen. 'Erik ten Hag heeft voor Traoré gekozen. Brobbey, beweert Ten Hag, is nog niet klaar voor de Eredivisie. Tja, daar denken heel wat kenners binnen Ajax finaal anders over', schreef hij toen.

Amper één week later ziet de wereld er heel anders uit: Brobbey mocht met de Ajax-selectie meereizen naar Bergamo en maakte zaterdag tegen Fortuna zijn eerste Eredivisie-minuten. "Het is ook politiek van Ajax", verklaart Borst bij De Eretribune op FOX Sports. "Deze jongen loopt komende zomer uit zijn contract. Dit is kapitaal waar ze overal in Europa om zitten te smullen en waar ze naar smachten. Dus deze jongen moet behaagd worden."

Brobbey wordt door sommige Ajax-insiders gezien als een toekomstig opvolger van Romelu Lukaku. Ook Borst ziet het zitten in de jeugdinternational met Ghanese roots. "De onderhandelingen lopen niet helemaal lekker met Mino Raiola. Als ik een Ajax-hart had, wat God verhoede, dan zou ik me zorgen maken", aldus de 58-jarige Sparta-supporter. "Want ik zou het zonde vinden. Als je na Kluivert eindelijk weer een nummer 9 opleidt, vanuit de jeugdopleiding. En die loopt dan uit zijn contract..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws