'Het was als voorzet bedoeld inderdaad, maar hij telt. Ik ben er blij mee'

01-11-2020 08:19 Laatste update: 13:12
26

Loïs Openda maakte zaterdagavond tegen Willem II zijn derde doelpunt van dit seizoen. De spits van Vitesse tekende hiermee voor de gelijkmaker en zag zijn ploeg daarna uitlopen naar een 1-3 zege in Tilburg.

"Het was een mooi doelpunt he? Ik ben er blij mee, jij ook?", vertelt een lachende Openda (rechts op de foto) tegen FOX Sports. De spits zag zijn poging in de 57e minuut pardoes schitterend binnen vallen bij de tweede paal. "Het was als voorzet bedoeld inderdaad, maar hij telt", geeft hij eerlijk toe.

De Belg hielp de Arnhemmers met de treffer terug in de wedstrijd na een moeizame eerste helft. "Na rust hadden we dezelfde focus als vorige week tegen PSV en kwamen we goed terug in de wedstrijd."

Openda vindt dan ook dat Vitesse terecht de drie punten heeft meegenomen uit Tilburg. "Op basis van de tweede helft zeker. We speelden sterk en maken drie doelpunten, goed gedaan", sluit Openda af.

Vitesse staat door de uitzege in Tilburg op de verrassende tweede plaats. De Arnhemmers staan in punten gelijk met koploper Ajax, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.