PSV krijgt opnieuw nul op rekest van KNVB na nieuwe besmettingen: 'Valt ons tegen'

PSV krijgt opnieuw nul op rekest van KNVB na nieuwe besmettingen: 'Valt ons tegen'

01-11-2020 13:03 Laatste update: 13:11
443

PSV moet in de thuiswedstrijd tegen ADO liefst dertien spelers uit de A-selectie missen. Ook Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn afgehaakt vanwege een positieve coronatest en de KNVB wil de wedstrijd tot ontevredenheid in Eindhoven niet uitstellen.

Naast Hendrix en Müller kunnen ook Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever niet meespelen bij de Eindhovenaren. Ook bij Jong PSV zijn vijf spelers positief getest en de club wilde dan ook graag uitstel van de KNVB. Die gaat daar niet mee akkoord, tot teleurstelling van algemeen directeur Toon Gerbrands.

PSV is niet te spreken over de beslissing van de KNVB. "We spelen, maar houden hier een hele nare smaak aan over", zegt Gerbrands op de clubsite. "We kunnen net voldoen aan het minimaal aantal spelers. Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in Coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures."

"De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen", gaat de algemeen directeur verder. "Los van Corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen."