Na ruim zeven jaar scoort Bale weer voor Spurs en haalt hij de zege binnen

Na ruim zeven jaar scoort Bale weer voor Spurs en haalt hij de zege binnen

01-11-2020 22:09
33

Gareth Bale heeft Tottenham Hotspur naar de zege gekopt. De Welshman, die in Londen is teruggekeerd op het oude nest, maakte een kwartier voor tijd de winnende goal tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman.

Met Veltman in de basis en Davy Pröpper op de bank durfde Brighton aardig vooruit te voetballen in het Tottenham Hotspur Stadium. Op die manier hoopten ze te profiteren van de onvrede bij de Londense ploeg, die midweeks nog onderuit ging bij Antwerp (1-0). José Mourinho was destijds des duivels en gooide zijn elftal om, waardoor Steven Bergwijn niet eens bij de selectie zat.

Wedden

Meer odds

Brighton probeerde er dus wat van te maken met gedurfd spel in de openingsfase en hoopte op een vroege goal om de onrust te doen toenemen in Londen. Het liep echter anders, want na dertien minuten kreeg Spurs een penalty te nemen. Dat was een kolfje naar de hand van Harry Kane, die de score opende. The Seagulls gaven zich echter niet zomaar gewonnen en kwamen na rust langszij via Tariq Lamptey.

Twintig minuten voor tijd kreeg Gareth Bale het signaal om in te vallen en dat bleek een gouden greep van Mourinho. De Welshman kopte drie minuten na zijn entree de 2-1 tegen de touwen en daarmee bracht hij 'zijn' Tottenham de drie punten. De linkspoot, die na een teleurstellende periode bij Real Madrid nu op huurbasis bij zijn oude liefde speelt, scoorde zo na dik zeven jaar weer eens voor Spurs.

De zege kwam niet meer in gevaar voor The Special One en zijn ploeg, waardoor ze zich op de ranglijst met veertien punten na zeven wedstrijden op de tweede plaats melden. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt twee punten.