Afellay meet 'toptalent' Ajax af aan Ihattaren: 'Ik zie 't niet, met alle respect'

Afellay meet 'toptalent' Ajax af aan Ihattaren: 'Ik zie 't niet, met alle respect'

02-11-2020 07:00
99

De boodschap van Ibrahim Afellay aan Mohamed Ihattaren is aangekomen, concludeert de oud-international met een knipoog bij Studio Voetbal. Hij ziet dat Ihattaren langzaam uit het dal klimt bij PSV.

"Mijn voetbalhart huilt", zei Afellay twee weken geleden over de situatie van Ihattaren. Nu ziet hij een andere speler. "Hij heeft de handschoen opgepakt", zegt Afellay met een glimlach. "Hij is weer op de goede weg."

"Tegen het einde van de eerste helft gaf hij een fantastische bal op Donyell Malen. Wat moet je hier nou nog meer van zeggen?", geniet Afellay. "Ik zie liever zo'n speler dan Jurgen Ekkelenkamp (van Ajax, red.), met alle respect. Ihattaren is een toptalent met zoveel potentie. Ekkelenkamp wordt ook bestempeld als een toptalent, maar dat zie ik niet. Ihattaren is een paar klassen beter. "

Sangaré
Ondanks dat de club wordt geteisterd door een coronagolf, gaat het volgens Afellay in sportief opzicht goed met PSV. De Ivoriaanse middenvelder Ibrahim Sangaré kon hem bekoren tegen ADO Den Haag. "Hij had goede onderscheppingen en raakte niet in paniek als hij met een man in de rug werd aangespeeld. Hij heeft me positief verrast."