'Ihattaren is veruit de beste bij PSV, zie hem met pijn in het hart op de bank'

'Ihattaren is veruit de beste bij PSV, zie hem met pijn in het hart op de bank'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 17:35ma 28-09-2020 om 17:35

Het doet Ibrahim Afellay pijn dat Mohamed Ihattaren wegkwijnt op de bank bij PSV. De 53-voudig international van het Nederlands elftal spreekt zijn steun uit aan de achttienjarige spelmaker, die onder coach Roger Schmidt geen basisplaats heeft in Eindhoven.

Ihattaren oogt niet fit en komt tot dusver slechts mondjesmaat in actie. Tegen Heracles Almelo had de middenvelder weer eens een basisplaats, maar werd hij al na één helft gewisseld. "Ik heb hem een korte periode meegemaakt en daarin maakte hij op mij een heel goede indruk", reageert Afellay bij FOX Sports. "Hij heeft heel goede wedstrijden gespeeld. Maar op een gegeven moment komen natuurlijk heel veel dingen op zo'n jonge speler af. Hij moest een keuze maken (tussen Oranje en Marokko, red), zijn vader kwam te overlijden…"

"Je hebt heel veel krachtvelden die dan los komen", vervolgt de oud-speler van PSV. "Dan moet je heel sterk in je schoenen staan. En we praten wel over een jongen van achttien jaar, die net komt kijken. Ik praat het niet goed, want ik weet niet wat er exact speelt. Maar als voetballliefhebber zie ik zo'n jongen met pijn in het hart op de bank zitten. Het is veruit de beste speler van PSV."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws