Götze blijft indruk maken in Eindhoven: 'Hij wordt met de week beter'

Götze blijft indruk maken in Eindhoven: 'Hij wordt met de week beter'

02-11-2020 09:10 Laatste update: 09:42
74

PSV had zondagmiddag in eigen stadion geen kind aan het machteloze ADO Den Haag (4-0). In deze door PSV gemakkelijk gewonnen wedstrijd maakte Mario Götze indruk op De Telegraaf-rapporteur Edo Ophof en is voor het eerst door de journalist opgenomen in het Elftal van de Week.

"Götze wordt met de week beter. Hij heeft tegen ADO Den Haag bijna de negentig minuten vol gemaakt en lijkt het daarmee inmiddels ook conditioneel op peil te hebben. Dan zie je pas echt zijn surplus aan (technische) kwaliteiten. Met zijn steekballen zet hij anderen vrij en zijn handelingssnelheid ligt heel hoog. We krijgen steeds meer de speler te zien waar PSV bij zijn komst op hoopte", legt Ophof uit.

Ook teamgenoot Adrian Fein kan rekenen op een plekje. "Omdat die jongen het spel leest, technische kwaliteiten heeft en een vrije complete middenvelder is" luidt het oordeel van Ophof. Ajacied Davy Klaassen completeert het middenveld van Ophof. "Davy voetbalt zoals we hem kennen, legt ontzettend veel energie in de wedstrijd. Bovendien is hij met twee goals weer belangrijk voor de ploeg."

Het complete Elftal van de Week volgens Ophof:

Pasveer, Breukers, Doekhi, Brama, Cox; Klaassen, Götze, Fein; Vloet, Veerman, Madueke.