'PSV is altijd goed voor Afellay geweest, dan is het niet wijs om dit zo te doen'

'PSV is altijd goed voor Afellay geweest, dan is het niet wijs om dit zo te doen'

02-11-2020 10:19
98

Willy en René van de Kerkhof keken zondagavond met stijgende verbazing naar Studio Voetbal. Daarin vertelde Ibrahim Afellay dat hij de commotie bij PSV en de poging tot verzetten van de wedstrijd 'een beetje overdreven' vond.

Willy van de Kerkhof vond het gek dat de voormalig speler van de Eindhovenaren zich zo uitsprak. "Natuurlijk mag je je eigen mening verkondigen, maar het lijkt mij niet wijs om het op deze manier te doen", zegt hij tegenover Omroep Brabant. "PSV is altijd goed voor hem geweest. Natuurlijk mag je als club vragen om medewerking van de KNVB. Maar als je die niet krijgt, moet je roeien met de riemen die je hebt en dat heeft PSV gedaan."

De Brabanders wonnen op eigen veld met 4-0 van ADO en broer René zag dat PSV een twijfelachtige penalty mee kreeg. "Nee, dit was absoluut een schwalbe en geen strafschop", oordeelt de voormalig international uit Helmond. "Hier had de scheidsrechter gewoon een gele kaart voor moeten geven. Hij ging nog even kijken naar de televisiebeelden, maar volgens mij had hij zijn ogen dicht."