ESPN: Barça zoekt nog steeds naar Suárez-opvolger en denkt aan Benfica-landgenoot

ESPN: Barça zoekt nog steeds naar Suárez-opvolger en denkt aan Benfica-landgenoot

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 15:23ma 02-11-2020 om 15:23

FC Barcelona is in de zoektocht naar een opvolger van Luis Suárez uitgekomen bij landgenoot Darwin Núñez, stelt ESPN. De 21-jarige Uruguayaan was eerder al op de radar van de Catalanen verschenen, maar speelt sinds deze zomer voor Benfica.

Segunda División-club Almería nam Núñez in 2019 over van Peñarol: de aanvaller maakte vervolgens indruk met zestien doelpunten op het één na hoogste Spaanse niveau. Volgens ESPN ging zijn naam toen al rond in de bestuurskamer van FC Barcelona: de Catalanen wilden hem naar verluidt overnemen en direct doorverhuren aan Almería. Benfica kwam echter tussenbeide, betaalde 24 miljoen euro en legde Núñez voor vijf jaar vast.

De Uruguayaan heeft inmiddels vier keer gescoord en vijf assists gegeven in zijn eerste acht wedstrijden namens O Glorioso. Barça volgt zijn ontwikkelingen steeds nadrukkelijker, klinkt het. Trainer Ronald Koeman zette tijdens de zomerse transferperiode in op Memphis Depay, maar ook Núñez is een serieuze kandidaat bij Barça, dat er na het vertrek van Suárez niet in slaagde om een nieuwe aanvalsleider te halen.

De Catalanen moeten sowieso een inhaalslag maken: ook het binnenhalen van Eric García (Manchester City) lukte niet. Koeman zou echter al toestemming hebben gegeven voor een nieuwe toenaderingspoging.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws