Kishna over depressie en angstaanvallen: 'Ik kon niet meer voor mijn gezin zorgen'

Kishna over depressie en angstaanvallen: 'Ik kon niet meer voor mijn gezin zorgen'

02-11-2020 15:58
54

Niet alleen Gregory van der Wiel, ook Ricardo Kishna kampt met mentale problemen. De 25-jarige Hagenaar kampt al jarenlang met slepend blessureleed en is mentaal door een diep dal gegaan, vertelt hij in het Videoland-programma Andy Niet te Vermeijde.

Kishna speelde in september 2017 zijn laatste wedstrijd en liep tijdens ADO Den Haag-Ajax een zware knieblessure op. Eind augustus werd hij weer in de armen gesloten door ADO, maar Kishna heeft zijn rentree nog steeds niet kunnen maken. Zijn blessures hebben diepe sporen nagelaten. "Ik ben uit huis gegaan en heb ergens anders gewoond. Ik had een ander huisje gehuurd, daar ging ik in mijn eentje zitten. Want ik kon gewoon niet voor mijn gezin zorgen", vertelt hij aan presentator Andy van der Meijde. "Ik ben echt depressief geweest. Ik had het gevoel dat ik doodging."

De linksbuiten zocht zijn toevlucht in het gebruik van medicijnen en liet zijn lichaam grondig onderzoeken. Het hielp echter weinig. "Het dieptepunt was dat ik dacht: als ik dit nog langer blijf houden, wil ik hier niet langer zijn. Geen zelfmoord plegen, maar ik dacht: ik kan hier niet mee leven", aldus de oud-speler van onder meer Ajax en SS Lazio. "Ik werd helemaal gek en ik dacht: ik heb een tumor in mijn hoofd, ik krijg een hartaanval, ik heb een beroerte... Het waren angstaanvallen."

Uiteindelijk wendde Kishna zich tot psycholoog Bram Bakker. Inmiddels gaat het weer wat beter en hoopt Kishna zijn rentree als voetballer te maken. Eerder op de maandag deed Gregory van der Wiel een boekje over de paniekaanvallen, waarmee hij te maken kreeg toen hij zonder club kwam te zitten.