Derksen ziet negen Ajax-dissonanten: Hij kan gewoon niets meer

Derksen ziet negen Ajax-dissonanten: "Hij kan gewoon niets meer"

03-11-2020 23:19 Laatste update: 23:21
99

Johan Derksen en Wim Kieft zijn niet bepaald onder de indruk van het spel van Ajax tegen FC Midtjylland. Derksen heeft zich naar eigen zeggen geërgerd aan negen spelers. Ajax ontsnapte tegen FC Midtjylland: 1-2.

Het spel van Ajax liet te wensen over, zagen Derksen en Kieft. "Een heel vervelende wedstrijd van Ajax tegen een heel matige tegenstander", zegt Derksen bij SBS. "Veel spelers faalden volkomen en als je Martínez en Álvarez in een team hebt speel je al met negen man." Derksen was eerder al kritisch op het duo. "Die voegen niets toe."

"Dan heb je er nog een paar die geen bal raakten. Promes kwam geen man voorbij, Blind liep te sukkelen op het middenveld, Ekkelenkamp hebben we niet gezien, Antony maakte te weinig acties. Ik vond het een slechte prestatie, maar laten de we overwinning koesteren. Anders waren ze al uitgeschakeld", zegt de analist.

Derksen noemt ook Quincy Promes, die er niet aan te pas kwam in Denemarken en een onvoldoende scoorde. "Ik heb me aan negen spelers gestoord. Promes is goed begonnen bij Ajax, maar komt niemand meer voorbij. Hij kan gewoon niets meer en probeert het vaak niet eens meer. Hij is alles van z'n glans en zelfvertrouwen kwijt."

Kieft is het daarmee eens. "Als je die bravoure inlevert, moet je wel de dreiging blijven houden en diepgang vinden. Als je zo weinig zelfvertrouwen hebt als hij, zo oogt het, ga je je verstoppen en sprint je een keer minder diep. Puur omdat je de bal een keer liever niet hebt."

Ook Antony krijgt huiswerk mee van Kieft. "Iedereen ziet dat het een geweldenaar is of kan worden, maar hij speelt nog veel te bescheiden. Als je zo snel en slim bent, moet je veel meer één-tegen-één staan. Daarom staat hij aan de rechterkant. Dat deed hij te weinig. Maar het is wel een geweldige speler."