Stengs vol bewondering: 'Dat wij tegen zo'n grootheid mogen spelen is fantastisch'

Stengs vol bewondering: 'Dat wij tegen zo'n grootheid mogen spelen is fantastisch'

05-11-2020 08:08 Laatste update: 08:50
37

Calvin Stengs kijkt ernaar uit om het donderdagavond op te nemen tegen het Real Sociedad van David Silva. De AZ-aanvaller bewondert de aanvallende middenvelder en hoopt in de toekomst een vergelijkbare carrière door te maken.

Stengs begint enthousiast te vertellen wanneer Silva ter sprake komt. "Hij is een wereldvoetballer. Wat hij tien jaar bij Manchester City heeft laten zien en bij Spanje, met wie hij wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen is geworden, fantastisch gewoon", geeft de AZ-aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. "Hij is al wat ouder nu, maar ik denk dat die kwaliteiten er nog steeds zijn."

Stengs durft te dromen van een carrière 'à la Silva', maar beseft dat hij daarvoor hard moet werken. "Ik ben nog láng niet waar 'hij' is. Dat wij tegen zo'n grootheid mogen spelen én tegen Real Sociedad, de koploper van de Primera División, is fantastisch. Maar wij zijn ook koploper, in de Europa League. We weten wat we kunnen en ik vind niet dat we bang moeten zijn om daar te voetballen. Als we een resultaat halen, doen we hele goede zaken. Daar gaan we voor."