Dani Alves is lovend en heeft 'simpel advies' voor Dest: Pass de bal naar Messi

Dani Alves is lovend en heeft 'simpel advies' voor Dest: "Pass de bal naar Messi"

06-11-2020 07:32 Laatste update: 10:45
23

Dani Alves heeft simpel advies voor Sergiño Dest: pass de bal naar Lionel Messi. Dat zegt de 37-jarige Braziliaan in een interview met het Catalaanse RAC1.

Alves maakte tussen 2008 en 2016 als aanvallende rechtsback furore bij FC Barcelona. In acht seizoenen was hij goed voor liefst 101 assists. Een vergelijkbare rol is nu weggelegd voor Dest, die afgelopen zomer overkwam van Ajax. "Mijn advies aan Dest is simpel: pass de bal naar Messi", zegt de Braziliaan.

Het is geen geheim dat Dest groot fan is van Alves, die op zijn beurt positief is over de oud-Ajacied. "Dest heeft veel kwaliteiten en maakt een goede kans om te slagen bij Barça, maar ik houd er niet van om vergelijkingen te maken. Het gebeurde ook met mij en Cafú... Slaat nergens op."

"Barça had de ballen niet"
Zijn vertrek uit Camp Nou, vier jaar geleden, zit Alves nog niet lekker. "Als ze me hadden behandeld zoals ik vond dat ik verdiende, zou ik vandaag nog steeds voor Barça spelen", zegt de huidige nummer 10 van São Paulo. "De club heeft z'n identiteit een beetje verloren. Het gaat alleen maar om commercie en spelers kopen en verkopen. Dat is het probleem."

"Of ik terug wilde naar Barcelona? Ja, ze hadden me nodig. Maar ze hadden de ballen niet om toe te geven dat ze het bij het verkeerde eind hadden", besluit Alves, die in 2016 werd verkocht aan Juventus.