'Raiola sluit deal met Dortmund: Haaland mag in 2022 naar Real Madrid verkassen'

'Raiola sluit deal met Dortmund: Haaland mag in 2022 naar Real Madrid verkassen'

06-11-2020 08:54 Laatste update: 09:58
20

Real Madrid ligt op pole-position om Erling Haaland in de zomer van 2022 binnen te halen. De Noorse spits heeft een afspraak gemaakt met Borussia Dortmund en zou over anderhalf jaar mogen vertrekken uit Duitsland.

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft een mondeling akkoord met Dortmund, schrijft het Spaanse AS. De club gaat niet in de weg liggen als Haaland in de zomer van 2022 wil vertrekken en dat maakt dat Real Madrid favoriet is om de Noor vast te leggen. Martin Odegaard, op dit moment speler van De Koninklijke is namelijk een goede vriend van Haaland en zou maar wat graag met zijn landgenoot samen willen spelen in het witte shirt .

Wedden

Meer odds

Daarnaast is Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke erg gecharmeerd van de zakelijke manier waarop Florentino Pérez, zijn evenknie bij Real Madrid, zijn werk doet. De Madrilenen hebben goede papieren om Haaland binnen te halen, maar moeten wel zorgen dat clubs als Bayern München en Manchester United niet eerder toeslaan. Ook zij hebben een oogje op de veelscorende spits.

Een prijs voor het Noorse supertalent is nog niet afgesproken, maar zeker is wel dat Real zich in 2022 gaat melden voor Haaland. Dat alles is onderdeel van een langere transferstrategie van Pérez, die zijn team volgend jaar wil gaan versterken met Eduardo Camavinga van Stade Rennes en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain.