Álvarez mist waardering: 'Kennelijk verwachten ze iets wat ik niet kan bieden'

Álvarez mist waardering: 'Kennelijk verwachten ze iets wat ik niet kan bieden'

06-11-2020 12:32 Laatste update: 12:58
78

Edson Álvarez mist waardering. De Mexicaanse middenvelder van Ajax voelt zich fitter en sterker dan in zijn debuutseizoen, maar is door de komst van Davy Klaassen opnieuw zijn basisplaats kwijt.

"Het komt bij Ajax regelmatig voor dat we winnen en ik tevreden van het veld stap en het gevoel heb dat ik uitstekend heb gespeeld. Toch hoor ik vanuit de buitenwereld dan kritische geluiden", vertelt Álvarez met verbazing tegen Ajax Life.

De 23-jarige Mexicaan heeft er moeite mee. "Kennelijk verwachten mensen iets van me wat ik niet kan bieden. Gelukkig kan ik steeds beter met die kritiek omgaan. Zelfs Ronaldo en Messi krijgen kritiek, waarom zou ik daar dan aan ontsnappen?"

In de voetballoze periode zat Álvarez niet stil: topfit keerde hij terug in Amsterdam, zegt hij. "Mijn zelfvertrouwen was terug, ik voelde me weer op mijn gemak. In een paar maanden tijd ben ik een stuk explosiever en sterker geworden. Mijn spel is intenser en ik kan me beter positioneren. Zo sta ik na een moeilijk jaar uiteindelijk waar ik hoopte te staan."