'Toch niet zo gek dat ik af en toe denk: ik zit hier potverdorie met Arjen Robben'

'Toch niet zo gek dat ik af en toe denk: ik zit hier potverdorie met Arjen Robben'

07-11-2020 07:15 Laatste update: 10:49
34

Danny Buijs kijkt met bewondering naar Arjen Robben. De trainer van FC Groningen legt zijn oor zo nu en dan te luister bij de voormalig aanvaller van onder meer Bayern München en Oranje.

"Ik ken hem niet goed, leer hem wel beter kennen. Hij is zo'n doodnormale gozer. Komt gewoon op de fiets naar de training of de wedstrijd", zegt Buijs over Robben in De Telegraaf. Het deed de 38-jarige coach pijn dat zijn leeftijdsgenoot tegen PSV al vroeg uitviel. "Ik weet wat hij er allemaal voor doet en dan doet het me echt pijn. Hij is zo betrokken bij de club, zijn hele familie trouwens. Hij doet het ook echt voor FC Groningen. Hij voelt zich verbonden met de stad en de regio. En hij is voor alle jongens zó benaderbaar. Hij zegt nooit: 'Ik eis dat het zo en zo gebeurt'."

"Arjen heeft in de absolute wereldtop gespeeld. Vormde een aanval met Ribéry en Lewandowski. Dan is het toch niet zo gek dat ik als trainer af en toe denk: Ik zit hier potverdorie wel met Arjen Robben aan tafel…", vervolgt Buijs. "Maar verder hebben we gewoon een relatie van trainer-speler. Vanuit mijn rol spar ik wel met hem over dingen. Vanuit de staf sparren we graag met Arjen en horen we zijn mening. Het zou wel gek zijn als we daar niks mee doen, hè."

Dat Robben momenteel een individueel traject volgt en tot december geen wedstrijden speelt, snapt Buijs goed. "Hij heeft finales gespeeld en op WK's geschitterd, maar nu heeft hij met een heel ander soort druk te maken. De hele provincie kijkt naar hem."