Suárez hoopt op hereniging met Messi: 'Zal ik een goed woordje voor hem doen'

Suárez hoopt op hereniging met Messi: 'Zal ik een goed woordje voor hem doen'

07-11-2020 15:04
28

Luis Suárez neemt het Ronald Koeman niet kwalijk dat hij geen toekomst zag voor hem bij FC Barcelona. De Uruguayaan wil met Atlético Madrid een gooi doen naar de Primera División-titel en is van plan een goed woordje te doen voor Lionel Messi.

Koeman liet Suárez na zijn komst als trainer in Camp Nou weten dat hij mocht vertrekken. Dat bericht kwam hard aan bij de aanvaller, maar die neemt Koeman niets kwalijk. Hij waardeert de eerlijkheid van de Nederlandse trainer. "Mijn relatie met Koeman was professioneel, er was sprake van wederzijds respect", vertelt Suárez in een uitgebreid interview met AS Diario. "Ik had begrip voor zijn keuze en hij waardeerde het dat ik professioneel bleef. Ik bleef trainen zonder te klagen en problemen te creëren."

Suárez wil in het Wanda Metropolitano meedoen om de titel in Spanje. "Het is een feit dat Atlético de laatste jaren écht meedoet om de grote prijzen. De club had pech bij het verliezen van de finales. We moeten in onszelf blijven geloven en beseffen dat we een goede selectie hebben. Ik ben onder de indruk van hoe toegewijd de spelers hier zijn, dag in, dag uit. Als we in onszelf blijven geloven, kunnen we iets groots bereiken."

Messi
De Uruguayaanse spits heeft nog elke dag contact met zijn vriend Messi. Suárez weet nog niets over de toekomstplannen van Messi, wiens contract in de zomer van 2021 afloopt. "Ik heb altijd gezegd dat Leo volwassen genoeg is om voor zichzelf keuzes te maken. Ik probeer hem niet te beïnvloeden. Als er ooit de kans komt (om Messi naar Atlético te halen, red.), dan moet hij het maar tegen me zeggen. Dan zal ik een goed woordje voor hem doen."