Bayern is het meest koelbloedig in Der Klassiker en grijpt opnieuw de macht

07-11-2020 20:26
39

Bayern München heeft andermaal de macht gegrepen in de Bundesliga. Der Rekordmeister stond in punten gelijk met Borussia Dortmund, maar heeft de grote titelrivaal tijdens Der Klassiker op achterstand gezet: de ploeg van Hansi Flick kwam in Dortmund op achterstand, maar nam de punten mee naar Beieren.

De wedstrijd kwam in minuut 1 al tot ontbranding en beide Bundesliga-titanen kregen kansen tijdens de openingsfase. Leon Goretzka had de 0-1 op zijn hoofd, maar stuitte op Roman Bürki, aan de andere kant had Erling Braut Haaland het vizier niet op scherp. Robert Lewandowski leek de wedstrijd open te breken, maar zijn openingstreffer werd afgekeurd door de VAR.

Beide ploegen leken vervolgens met 0-0 de rust in te gaan, maar in de laatste minuten van de eerste helft ging het alsnog hard. Marco Reus brak op aangeven van Raphaël Guerreiro de ban, maar Dortmund moet in de blessuretijd nog de 1-1 incasseren: Bayern kreeg een vrije trap op de rand van de zestien meter en David Alaba vond het gaatje.

Ook aan het begin van de tweede helft ging het in een razend tempo heen en weer. Haaland wist Manuel Neuer opnieuw niet te passeren, Lewandowski kende aan de overkant geen genade: 1-2, na een magnifieke kopbal vanuit een moeilijke hoek. Bayern leek direct erop en erover te gaan, maar Kingsley Coman raakte de paal. Marco Reus dacht in de slotfase even aan de gelijkmaker, maar de regerend kampioen had uiteindelijk de langste adem: Haaland raakte de bal kwijt, Bayern was in een mum van tijd aan de overkant en Leroy Sané schoot de 1-3 binnen.

De race leek gelopen, maar BVB maakte het in de slotfase alsnog spannend: Haaland had ditmaal wél succes, omspeelde Neuer en schoof de aansluitingstreffer binnen. Reus had vlak daarna zelfs de 3-3 op zijn schoen, maar liet een opgelegde kans missen. De VAR keurde nóg een treffer van Lewandowski af, maar Bayern trok de 2-3 stand over de streep en tilde zijn puntentotaal naar 18: twee meer dan RB Leipzig en drie meer dan BVB.