Van Ajax naar Barça, PSV, Liverpool, Lazio én Cádiz: 'Ik houd van uitdagingen'

Van Ajax naar Barça, PSV, Liverpool, Lazio én Cádiz: 'Ik houd van uitdagingen'

Gepubliceerd: zaterdag 7 november 2020 om 21:49za 07-11-2020 om 21:49

Laatste update: zaterdag 7 november 2020 om 22:04za 07-11-2020 om 22:04

De in Nigeria geboren en in Alphen aan den Rijn opgegroeide Bobby Adekanye heeft op zijn 21ste al een turbulente carrière achter de rug: de aanvaller verruilde Ajax als jeugdspeler voor FC Barcelona en kwam later uit voor PSV, Liverpool én SS Lazio. Die laatste club verhuurt hem momenteel aan Primera División-promovendus FC Cádiz.

In gesprek met Ziggo Sport vat hij zijn avontuurlijke loopbaan kort samen. "Toen ik vijf jaar was, was ik al begonnen bij een clubje in het dorp: Alphia in Alphen aan den Rijn. Vanaf daar ben ik aangesloten bij de jeugdopleiding van Ajax. Het ging allemaal zó snel dat ik een stap kon maken naar Barcelona, daarna PSV en vier jaartjes Liverpool. Vorig seizoen was mijn eerste in het professionele voetbal, bij Lazio."

Inmiddels is Adekanye dus tijdelijk in Zuid-Spanje neergestreken. Zijn vijftien optredens namens Lazio smaken naar meer. "Ik kon ook gewoon lekker in Nederland blijven en kijken hoe snel ik in het eerste zou eindigen bij Ajax. Maar ja, ik ben een jongen die wel van uitdagingen houdt. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, ik heb kwaliteit: waarom niet kijken wat er buiten Nederland is?"

Adekanye rondde begin oktober zijn tijdelijke transfer naar Cádiz af en wacht nog op zijn eerste speelminuten in La Liga. Zaterdagavond begon hij op de bank tijdens het uitduel met Atlético Madrid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws