Medekoploper Vitesse dankt verdedigers: 'Doekhi is één van de besten in Nederland'

Medekoploper Vitesse dankt verdedigers: 'Doekhi is één van de besten in Nederland'

Gepubliceerd: maandag 9 november 2020 om 11:07ma 09-11-2020 om 11:07

Laatste update: maandag 9 november 2020 om 13:04ma 09-11-2020 om 13:04

Thomas Letsch vindt dat Danilho Doekhi één van de beste centrumverdedigers van de Eredivisie is. De oefenmeester van Vitesse is onder de indruk van de wijze waarop zijn verdediging in de eerste acht competitiewedstrijden acteert.

Vitesse is gedeeld koploper met Ajax en kreeg pas vijf doelpunten tegen. Een fraai gegeven, zo stelt Letsch, die het belang van een goede verdediging aanstipt. "Er wordt veel gesproken over jongens als Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Armando Broja", zegt de Duitse oefenmeester tegen De Telegraaf. "Maar het is super om te zien hoe Jacob Rasmussen staat te coachen en leiding geeft."

Naast centrale verdediger Rasmussen staat Danilho Doekhi, de bij Ajax opgeleide stopper uit Rotterdam. "Voor mij is hij één van de beste centrumverdedigers in de Eredivisie", zegt Letsch over de neef van Ajax-assistent Winston Bogarde.

Tot dusver verloren de Arnhemmers alleen van Ajax en staat de ploeg van de Duitser na acht wedstrijden gedeeld aan kop met de regerend landskampioen. De defensie van Vitesse kreeg net als Ajax maar vijf tegengoals en de club speelde dit seizoen al een uur en drie kwartier met een man minder. In die periode werd slechts één goal geïncasseerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws