Lyon sluit vertrek Memphis niet uit: 'De coach van Barcelona waardeert hem zeer'

Lyon sluit vertrek Memphis niet uit: 'De coach van Barcelona waardeert hem zeer'

10-11-2020 08:43
17

Olympique Lyon houdt serieus rekening met een transfer van Memphis Depay in januari. Dat stelt Gérard Houllier, die als adviseur van voorzitter Jean-Michel Aulas optreedt bij Les Gones.

Memphis staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona en trainer Ronald Koeman, die dit weekeinde Ansu Fati zag uitvallen met een zware blessure. "Wij zullen er alles aan doen om hem te behouden", reageert Houllier in gesprek met Téléfoot. "Als zijn prestaties net zo goed zijn als voor zijn blessure, dan is de kans groot dat meer clubs zich zullen melden. Ik denk dat de coach van Barça hem erg waardeert. Memphis is heel gelukkig bij Lyon, maar Abidal ging ook naar Barcelona."

De Oranje-international kon maandag zelf ook niet beloven dat hij het seizoen afmaakt bij Lyon. "Ik kan geen beloftes maken die ik niet kan houden. Ik denk dat Lyon en ik er het beste van moeten maken zolang ik hier nog ben", liet de oud-speler van PSV en Manchester United weten.

Memphis heeft bij Lyon nog een contract tot het einde van dit seizoen. Hij was in de voorbije transferperiode al dicht bij een overstap naar Barça, maar de Catalanen kregen de financiën niet rond.