FC Dordrecht ontslaat trainer en clubicoon na harde nederlaag in Eindhoven

FC Dordrecht ontslaat trainer en clubicoon na harde nederlaag in Eindhoven

Gepubliceerd: dinsdag 10 november 2020 om 10:46di 10-11-2020 om 10:46

FC Dordrecht en trainer Harry van den Ham zijn uit elkaar gegaan. Dat heeft de club bekendgemaakt na de harde 5-1 nederlaag bij FC Eindhoven. Dordrecht staat op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

De 66-jarige Van den Ham werd hiervoor vier keer aangesteld als trainer van Dordrecht: in 2000, 2012, 2013 en 2015. Vorig jaar november keerde hij terug als technisch manager bij de club, maar hij nam het stokje in februari over van de ontslagen Claudio Braga. 

De clubleiding van Dordrecht heeft na de nederlaag tegen Eindhoven besloten om met Van den Ham te stoppen. "De omstandigheden hebben ook niet echt meegezeten, maar op deze manier verder gaan bood ons inziens te weinig perspectief", laat algemeen directeur Hans de Zeeuw weten.

"Natuurlijk is het nooit leuk om een dergelijk besluit te moeten nemen. We zijn samen aan het seizoen begonnen met de bedoeling er iets moois van te maken. Harry heeft zelf een grote inbreng gehad in de samenstelling van de selectie en zag potentie in zijn spelersgroep. Om welke reden dan ook, het komt er niet uit. Dan komt het moment dat je een beslissing moet nemen."

Van den Ham was in Nederland ook hoofdtrainer van SHO, Telstar, USV, TOP Oss, IJsselmeervogels en Elinkwijk

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij dit besluit?

Ja
51%
Nee
49%
(546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws