Tadic maakt indruk bij Ajax: 'Ik bewonder hem nu nog veel meer, hij is een crack'

Tadic maakt indruk bij Ajax: 'Ik bewonder hem nu nog veel meer, hij is een crack'

10-11-2020 12:32
42

Antony heeft zijn doelstellingen bijgesteld na zijn voortvarende start bij Ajax. De twintigjarige Braziliaan is gelukkig in Amsterdam, waar hij veel opsteekt van landgenoot David Neres en Dusan Tadic.

"Mijn eerste doelen waren om mij aan te passen aan Europa, basisspeler te worden en te debuteren in de Champions League. Ze zijn nu al ambitieuzer. Ik wil de Eredivisie winnen en zo ver mogelijk reiken in de Champions League", legt Antony uit aan AS.

Voor zijn overstap naar Ajax won Antony advies in bij zijn goede vriend Lucas Moura, aanvaller van Tottenham Hotspur. "Met hem heb ik gesproken over het leven in Europa. Dat heeft me erg geholpen. Nu heb ik dat met Dusan Tadic, die ik al langer bewonderde. Dat doe ik nu nog veel meer, hij is een crack."

Bovendien kwam de vleugelaanvaller Neres tegen in Amsterdam. "We kennen elkaar van São Paulo. We hebben een vergelijkbaar levensverhaal en ik hou veel van hem. Hij helpt mij veel sinds ik hier ben. Ik weet zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

In gesprek met de Spaanse sportkrant spreekt Antony ook zijn bewondering uit voor La Liga. "Het is ongelooflijk welke geweldige spelers daar samenkomen. En Spanje is een land waar ik van hou", stelt de buitenspeler, die geen voorkeur uitspreekt voor een club. "Het is lastig om te kiezen tussen Real Madrid en FC Barcelona. Het zijn twee van de grootste clubs ter wereld en ze hebben geweldige Braziliaanse spelers."

Antony hoopt op een dag met die sterren op het veld te staan. "Het zou een grote eer zijn om mijn land te vertegenwoordigen en ik weet dat de bond mij in de gaten houdt. Dat komt hopelijk vanzelf. Ik zal mijn best doen om deel te nemen aan de Olympische Spelen en te debuteren voor het eerste elftal. Dat is mijn doel."