Levchenko ziet dat jonge profs 'laks' zijn: 'Bij AZ en PSV veel winst te behalen'

Levchenko ziet dat jonge profs 'laks' zijn: 'Bij AZ en PSV veel winst te behalen'

10-11-2020 14:18
58

Een groot deel van de profvoetballers in Nederland maakt zich door de coronapandemie meer zorgen om zijn financiële toekomst. Liefst 82 procent van de 350 spelers die een enquête van VVCS invulden, vinden dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgespeeld moeten worden.

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko ziet een tweedeling onder de profvoetballers. "De jongeren zien geen gevaar, denken ook als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie weer moeten worden afgebroken makkelijk aan een nieuwe club of nieuw contract te komen", zegt hij tegen De Telegraaf. "De ouderen lijken de financiële consequenties voor de clubs én zichzelf meer te overzien als de overheid weer een streep door de competities zet."

"Wanneer de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet worden uitgespeeld, vrezen wij als VVCS echt dat er clubs gaan omvallen", waarschuwt Levchenko. "En minder clubs betekent ook minder plek voor spelers. En kunnen de huidige contracten – ook bij de betaald voetbalorganisaties die wél overleven – dan wel worden gerespecteerd? Gelukkig is er overall wel het besef dat de competities moeten worden uitgespeeld. 82 procent vindt dat."

Uit het onderzoek van de VVCS blijkt dat 92 procent van de spelers tevreden is over de wijze waarop hun club omgaat met het coronavirus. "Met name de jongeren lijken nogal laks. Bij de clubs die recent in het nieuws zijn geweest met grote corona-uitbraken, zoals PSV, NAC en AZ, is in mijn optiek nog veel winst te behalen. Bij sommige clubs gaat men strenger met de maatregelen om dan bij andere. Het is goed als daar één strakke, strenge lijn in wordt getrokken."

Net iets meer dan de helft van de spelers (54 procent) is bang om het virus zelf te krijgen. Ze maken zich vooral zorgen om hun familie, partners en kinderen (76 procent).