Scherpen: 'Voor ons beiden was het beter geweest als hij was verhuurd'

Scherpen: 'Voor ons beiden was het beter geweest als hij was verhuurd'

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 11:55wo 11-11-2020 om 11:55

Laatste update: woensdag 11 november 2020 om 12:09wo 11-11-2020 om 12:09

Ajax-doelman Kjell Scherpen vindt het jammer dat zijn concurrent Dominik Kotarski dit seizoen niet verhuurd is. Daardoor moeten de twee keepers de plek onder de lat van Jong Ajax delen. 

Ajax was van plan om Kotarski te verhuren, maar tot een deal kwam het niet. "Voor ons beiden was het beter geweest als Dominik was verhuurd, want dan hadden we allebei een heel seizoen kunnen keepen", zegt Scherpen tegen Ajax Life Magazine. Zelf stond de doelman niet op de nominatie om verhuurd te worden. "De trainers wilden me graag een jaar echt bij de club houden, om vol te kunnen investeren."

"Ik heb afgelopen jaar al enorme stappen gemaakt, en van elke dag trainen op een hoog niveau word ik alleen maar beter. Het was dus het idee dat ik daarnaast een heel seizoen bij Jong zou keepen. Nu keep ik de helft, het is niet anders", aldus Scherpen, die volgend seizoen elke week onder de lat wil staan.

"Het liefst natuurlijk bij Ajax", aldus de doelman. "Hoe ik er dan voorsta, heeft ook met mijn ontwikkelingen dit seizoen te maken. Daar richt ik me nu op. Ik hoop dat ik mijn debuut kan maken. Bijvoorbeeld in een bekerwedstrijd. Het is aan mij de trainers te overtuigen dat ze me ook op het allerhoogste niveau met een gerust hart kunnen opstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws