Van de Beek geeft signaal af richting United: 'Heb laten zien wat toe te voegen'

Van de Beek geeft signaal af richting United: 'Heb laten zien wat toe te voegen'

11-11-2020 23:36 Laatste update: 23:38
24

Zijn start bij Manchester United verloopt niet vlekkeloos, maar bij het Nederlands elftal schiet Donny van de Beek wél met scherp. De middenvelder maakt zich geen zorgen over zijn situatie in Engeland en wacht geduldig op zijn kans op Old Trafford.

"Het klinkt cliché dat ik het zeg... Tuurlijk, ik had nog meer willen spelen. Maar ik heb het echt ontzettend naar mijn zin. Met een leuk elftal, waar we ook nog wat zoekende waren", geeft Van de Beek aan na het 1-1 gelijkspel van Nederland tegen Spanje. "Gelukkig hebben we de laatste wedstrijd voor de interlands wel winnend afgesloten."

Van de Beek is ambitieus, maar klaagt niet over zijn speeltijd bij United. "Ik word heel goed opgevangen en geholpen door iedereen. Ik ben een geduldig mens, maar je gaat er wel voor om zoveel mogelijk te spelen. Daar doe ik mijn best voor en in de minuten die ik heb gemaakt, heb ik wel laten zien wat toe te kunnen voegen aan het team."

United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft vertrouwen in de middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Ajax. "Hij zegt dat ik geduld moet hebben en gewoon door moet gaan. Hij ziet, de keren dat ik in het veld kom, dat ik een goede impact heb op het team. Mijn tijd gaat zeker nog komen en als de kansen komen moet ik er staan", aldus Van de Beek.