Botman: 'Zou mooi zijn als ik daar ooit voor mag uitkomen, is een droom'

Botman: 'Zou mooi zijn als ik daar ooit voor mag uitkomen, is een droom'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 11:25do 12-11-2020 om 11:25

Sven Botman werd donderdagochtend opgeroepen door bondscoach Frank de Boer als vervanger van de geblesseerde Nathan Aké. Daar durfde de centrale verdediger woensdag, tijdens een interview met VoetbalPrimeur, nog niet over na te denken.

Botman vertrok afgelopen zomer van Ajax naar OSC Lille en maakt een stormachtige ontwikkeling door. VoetbalPrimeur sprak met hem, nog voor bekend werd dat hij zich bij het Nederlands elftal mocht melden. Hij gaf aan het fijn te vinden dat De Boer zijn ontwikkeling in de gaten houdt. "Wat dat doet? Dat is natuurlijk een heel groot compliment, dat hij je naam noemt en er misschien wel een beetje tegenaan zit", aldus Botman. "Dat is alleen maar een goed teken."

Botman blijft met beide benen op de grond staan, zo geeft hij aan. "Ik ben een nuchtere jongen, die denkt: doorgaan en zien waar het eindigt." Over een plaats bij de EK-selectie van Oranje durft hij nog niet te dromen. "Nee, daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht", gaf Botman op woensdag aan. "Ik zit pas net bij Jong Oranje... Dat mensen erover praten is mooi, maar ik ben er zelf niet mee bezig. Het zou mooi zijn als ik daar ooit voor mag uitkomen. Dat is een droom."

Eén dag later werd de 'droom' van Botman werkelijkheid: door de blessure van Aké mag hij zich bij het 'grote' Oranje melden voor de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws