Kluivert: 'Dat irriteerde me zo erg dat ik zei: het is tijd voor een nieuwe stap'

Kluivert: 'Dat irriteerde me zo erg dat ik zei: het is tijd voor een nieuwe stap'

14-11-2020 08:16
52

Justin Kluivert kwam na de coronapauze een stuk minder aan de bak bij AS Roma en zag zijn perspectief verder vertroebelen door de speelwijze en de komst van twee concurrenten. De 21-jarige aanvaller wil bij RB Leipzig de draad oppakken.

"Juist op het moment dat ik meer van mezelf verwacht en eis, bleef ik weinig spelen. Dat irriteerde me zo erg dat ik zei: het is tijd voor een nieuwe en verse stap. Ik wil niet nog zo'n seizoen meemaken. Dan grijp ik liever ergens anders mijn kans", vertelt Kluivert in het Algemeen Dagblad over zijn keuze om de Romeinen op huurbasis te verlaten voor de Bundesliga-subtopper.

Wedden

Meer odds

Door zijn laatste periode bij Roma miste Kluivert naar eigen zeggen ritme. "Ik zit nu aan het eind van mijn aanpassingsperiode. Ik ben weer fit, val steeds in en heb de speelwijze bijna helemaal onder de knie. Ik denk ook dat een aanvaller als ik beter uit de voeten kan in de Duitse competitie dan in de Italiaanse."

Voor Kluivert voelt het als het seizoen van de waarheid. "Zeker, het is tijd om gas te geven. Dit seizoen moet het gebeuren. In Italië heb ik superveel geleerd, maar de quarantaine heeft me geen goed gedaan. Daarna was alles anders. In mijn eerste seizoen speelde ik best veel. In het tweede seizoen minder, maar scoorde ik wel zeven keer. In mijn laatste Eredivisie-seizoen waren dat er tien bij Ajax."

Of Kluivert verder was geweest in zijn ontwikkeling als hij bij Ajax was gebleven, durft hij niet te zeggen. "Ja, wat als... Weet ik niet. Dan had ik wel meer gespeeld, denk ik. Maar ik heb in Italië zoveel geleerd. En nu zit ik bij een mooie club waar ik me dit seizoen kan laten zien. Mijn laatste volledige wedstrijd? Die kan ik me amper herinneren."