Kluivert reflecteert op Ajax-vertrek en huurdeal: 'Misschien iets nieuws nodig'

Kluivert reflecteert op Ajax-vertrek en huurdeal: 'Misschien iets nieuws nodig'

12-11-2020 17:14
83

Justin Kluivert 'weet niet' of het verstandig was om Ajax als tiener te verruilen voor AS Roma. De international van Jong Oranje is inmiddels een maand speler van de Duitse topclub RB Leipzig.

Kluivert wees in 2018 een nieuw Ajax-contract af en koos voor Italië. Ondanks dat hij in twee seizoenen tot 68 wedstrijden kwam voor AS Roma, werd zijn avontuur niet wat hij ervan verwacht had. Begin oktober maakte hij op huurbasis de overstap naar RB Leipzig.

Op de vraag van de NOS of hij het - met de kennis van nu - als jong talent bij Ajax anders had gedaan, antwoordt Kluivert: "Ik weet het niet. Het was wel een sprong in het diepe, maar ik ben ook blij dat ik het heb gedaan. Dingen lopen zoals ze lopen en daarom ben ik nu bij Leipzig."

Kluivert moet in Duitsland nog op gang komen. "Ik wil natuurlijk spelen. Maar je krijgt je plek niet gratis, dat weet ik ook", beseft hij. "Ik heb pas net de eerste maand achter de rug. Ik moet nog steeds leren wat de trainer van me vraagt op bepaalde posities. Dus eerst dat onder de knie krijgen, dan komt het wel."

Kluivert is in elk geval blij dat hij niet meer op een zijspoor staat bij Roma. "Of ik daar niet meer lekker in mijn vel zat? Misschien een beetje. Ik had misschien iets nieuws nodig. En dan ben ik blij dat ik naar zo'n club als Leipzig kan. Een topploeg en voor jonge jongens als ik een heel goede stap in de ontwikkeling."