Van Ginkel: 'Het is niet gezond geweest wat ik allemaal heb meegemaakt'

Van Ginkel: 'Het is niet gezond geweest wat ik allemaal heb meegemaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 14 november 2020 om 10:42za 14-11-2020 om 10:42

De bij PSV teruggekeerde Marco van Ginkel heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad. De 27-jarige middenvelder sinds mei 2018 geen wedstrijd meer gespeeld door meerdere zware blessures: het gaat echter de goede kant op met zijn herstel.

Een mislukte knieoperatie én een gevaarlijke infectie hielden Van Ginkel aan de kant. Hij houdt echter hoop dat hij nog dit seizoen weer op niveau kan komen. "Het gaat echt de goede kant op", zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik voel me goed en moet telkens de juiste balans zien te houden. Drie of vier keer per week doe ik nu mee met de groep en ik ben er bijna. Het belangrijkste is om de laatste stappen op een verantwoorde manier te zetten om straks het hele hersteltraject te kunnen verzilveren."

Wanneer hij zijn rentree op de velden kan maken, weet Van Ginkel nog niet. "Via de trainingen wordt duidelijk hoe het allemaal gaat verlopen. Op een gegeven moment speel ik misschien mee bij een elf tegen elf."

Van Ginkel heeft het vanzelfsprekend moeilijk gehad met zijn ellenlange revalidatie. "Het is absoluut niet altijd makkelijk geweest. Natuurlijk niet. Het is denk ik ook niet gezond geweest wat ik allemaal heb meegemaakt", zo stelt hij. "Mentaal en fysiek doet het iets met je, maar een mental coach heb ik daarvoor niet nodig gehad. Mijn vriendin, ouders, schoonouders en vrienden zijn er altijd voor me geweest. Ze zijn geweldig. Daar heb ik genoeg aan."

De achtvoudig Oranje-international werkt bij PSV verder aan zijn herstel. De Eindhovenaren huurden hem begin oktober voor de derde keer van Chelsea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van Ginkel ooit zijn oude niveau weer halen?

Ja
31%
Nee
69%
(2537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws