De Boer: 'Blij voor Vilhena, maar volgens de dokter niet de juiste volgorde'

De Boer: 'Blij voor Vilhena, maar volgens de dokter niet de juiste volgorde'

14-11-2020 14:58 Laatste update: 15:07
43

Bondscoach Frank de Boer heeft zaterdagmiddag gereageerd op het coronanieuws van Tonny Vilhena. De middenvelder van FK Krasnodar verliet dinsdag het Oranje-trainingskamp en werd vervangen door Ryan Gravenberch: het Algemeen Dagblad meldde zaterdagochtend echter dat er bij een nieuwe test 'geen spoortje van het coronavirus' is aangetroffen.

De Boer is blij voor Vilhena, nu de schade mee lijkt te vallen. "Ik ben geen dokter, maar misschien heeft hij het al gehad. Hij is eerder ziek geweest: ze zeiden dat het geen corona was, maar misschien was dat het toch wel, in de laatste fase", heeft hij laten weten tijdens zijn perspraatje van zaterdag.

De oud-Feyenoorder zal echter niet terugkeren bij de selectie voor het Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina van zondagavond. "Volgens de dokter is dat niet de juiste volgorde", aldus De Boer. De bondscoach wil alleen een vervanger oproepen als Frenkie de Jong of Georginio Wijnaldum – beide spelers staan op scherp – tegen een schorsing aan loopt. "Dan moet iemand heel snel een staafje in zijn neus steken", doelde hij met een knipoog op Vilhena.

De Oranje-selectie is de voorbije dagen opnieuw getest: iedereen is negatief verklaard. "We zijn in de afgelopen 2,5 dag twee keer getest. Genoeg dingen weer in onze neus gehad. Iedereen was negatief, mooi om te horen: het signaal gekregen dat alles op groen is."