'Geen spoortje van coronavirus in bloed Oranje-afvaller Vilhena na nieuwe test'

'Geen spoortje van coronavirus in bloed Oranje-afvaller Vilhena na nieuwe test'

14-11-2020 08:54
76

Opvallend: Tonny Vilhena is toch niet besmet met het coronavirus. Bij de middenvelder van FK Krasnodar werd bij een nieuwe test op vrijdag geen spoortje van het virus in zijn bloed gevonden, meldt het Algemeen Dagblad.

Vilhena moest dinsdag in allerijl het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten, omdat hij in Zeist positief had getest. De voormalig Feyenoorder miste daardoor de oefeninterland tegen Spanje (1-1) en is ook in de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Polen niet van de partij. Hij voelde zich echter prima en had geen gezondheidsklachten, weet het AD. Een nieuwe test toonde vervolgens aan dat er geen sporen van het virus in zijn lichaam zijn.

Vilhena vliegt maandag terug naar Rusland om zich weer bij de selectie van Krasnodar te voegen. Die ploeg neemt het op 24 november in de Champons League op tegen het Sevilla van Luuk de Jong, Karim Rekik en Oussama Idrissi. Bondscoach Frank de Boer riep Ajax-speler Ryan Gravenberch op als vervanger van de 25-jarige linkspoot.