Dordt-trainer moet wedstrijd vanuit huis coachen: 'Achter zijn tv'tje, high tech'

Dordt-trainer moet wedstrijd vanuit huis coachen: 'Achter zijn tv'tje, high tech'

14-11-2020 16:38 Laatste update: 16:42
12

FC Dordrecht ontsloeg deze week hoofdtrainer Harry van den Ham, maar heeft zaterdagmiddag bijna niemand meer over om in de dug-out te zitten. Interim-trainer Ben Kinds kan niet aanwezig zijn bij de thuiswedstrijd tegen De Graafschap: Kinds zal nu vanuit huis moeten coachen.

Keeperstrainer Arben Kasolli is zaterdag wél aanwezig aan De Krommedijk, maar wordt dus aangestuurd door Kinds. "Er wordt gewoon gecoacht door Ben Kinds. Vanuit huis, achter zijn tv'tje", legt directeur Hans de Zeeuw uit aan FOX Sports. "Door dat hele vervelende virus is er een situatie ontstaan waar wij niet blij mee zijn. Maar dat is heel Nederland niet. Het is heel vervelend, maar we gaan gewoon spelen. Dat is het belangrijkste: the show must go on."

Volgens De Zeeuw hebben de stafleden genoeg technische hulpmiddelen om op afstand te kunnen communiceren. "Oortjes, telefoontjes, iPads... Je kent het allemaal wel. High tech? Ja, dat is ook het enige wat echt goed gaat hier."

FC Dordrecht en De Graafschap hebben om 16.30 uur afgetrapt. De Schapenkoppen staan met vijf punten onderaan, nummer twee De Graafschap kan bij een overwinning koploper Almere City passeren.