Plekje vrij bij Ajax: 'Ik heb wat geluk gehad, omdat Kudus geblesseerd raakte'

Plekje vrij bij Ajax: 'Ik heb wat geluk gehad, omdat Kudus geblesseerd raakte'

14-11-2020 19:51
37

Jurgen Ekkelenkamp had niet verwacht dat hij veel speelminuten zou krijgen dit seizoen bij Ajax, maar komt door de blessure van Mohammed Kudus steeds vaker in de plannen van trainer Erik ten Hag voor. Een geluk bij een ongeluk, zo geeft Ekkelenkamp aan.

"Ik zit er wel lekker in. Ik speel veel, maak mijn minuten. Dat had ik eigenlijk niet verwacht", vertelt hij in gesprek met FC Afkicken. "Ik heb wat geluk gehad, omdat Kudus geblesseerd raakte. Toen kwam er een plekje vrij, er kwamen wat meer minuten voor mij. Als iemand geblesseerd raakt, heeft een ander een beetje geluk."

FC Twente probeerde Ekkelenkamp lang naar Enschede te halen in aanloop naar het nieuwe seizoen, maar de Amsterdamse club besloot de middenvelder binnenboord te houden. "Aan de ene kant vond ik het best jammer", aldus Ekkelenkamp. "Maar aan de andere kant is het wel een signaal dat ze nog vertrouwen in je hebben en dat je voor je plek moet gaan."

Ekkelenkamp mocht in het Champions League-duel met FC Midtjylland in de basis starten. Davy Klaassen werd lastminute ingevlogen, maar startte op de bank. "Ik speelde lekker mee en we kwamen al snel op 2-0. Ik werd er in de rust dan wel uitgehaald, maar dat was min of meer afgesproken. Vooraf wist ik het niet echt, maar ik wist wel dat Davy er min of meer aankwam."