'Defensieve problemen voor Pirlo: De Ligt moet er meteen staan bij Juventus'

'Defensieve problemen voor Pirlo: De Ligt moet er meteen staan bij Juventus'

14-11-2020 20:44
52

Juventus hoopt dat Matthijs de Ligt spoedig zijn rentree kan maken in het eerste elftal. De stopper uit Abcoude was een aantal maanden uit de roulatie na een schouderoperatie, maar vanwege de vele blessures bij La Vecchia Signora is De Ligt eigenlijk alweer nodig.

Over een week speelt Juventus tegen Cagliari en de hoop is volgens La Gazzetta dello Sport dat De Ligt er dan weer bij kan zijn. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini verlieten met blessures het trainingskamp van het Italiaanse elftal en laatstgenoemde zal zeker een maand niet kunnen spelen. Het is nog onduidelijk wat Bonucci mankeert, maar zeker is wel dat Juventus de verdedigers nu goed kan gebruiken.

Op dit moment heeft Juventus alleen de beschikking over Merih Demiral als centrale verdediger. Danilo zou daar eventueel ook kunnen spelen, maar trainer Andrea Pirlo heeft dan liever dat De Ligt op die positie ingezet kan worden. Pirlo baalt wel dat veel van zijn verdedigers nu afwezig zijn, omdat hij de Nederlander liever rustig terug in het elftal had gebracht.

De Oranje-international onderging een schouderoperatie in augustus. De Ligt had al langer last van die schouder, maar het moment om daar wat aan te doen kwam in de ultrakorte zomerstop.